feb..13

5 scheme cromatice pentru holuri

Holul tău poate fi mult mai mult decât un simplu loc de tranzit.

Deși este primul lucru pe care îl vedem atunci când pășim pe ușă, de cele mai multe ori uităm să-i acordăm atenția necesară atunci când ne decorăm casa.

Îți dăm 5 idei de inspirație care te vor ajuta să ai un hol șic și funcțional.

  • Nu fugi de dungi

Folosește dungile orizontale pe pereții holului. Pe lângă faptul că arată bine, este și o modalitate prin care muți foarte ușor atenția de la diverse lucruri pe care le ții pe hol. Te poți juca liniștit cu grosimea dungilor, nu este o regulă. Pentru un stil contemporan, poți opta pentru dungi mai groase și colorate în nuanțe pale, ușor șterse; un bun exemplu care arată uimitor este verdele cald, moale, deschis la culoare – oferă o senzație de prospețime și calmitate, fix lucrurile pe care vrei să le găsești când te întorci acasă după o zi plină la birou. Nuanțele de acest tip din care poți alege sunt Tuscan Glade 1, Gooseberry Fool 3, Gooseberry Fool 5, Goose Down și White Mist.

Sfatul expertului: Pentru o atmosferă calmă și zen în zona holului, decorează holul cu mobilă din lemn închis la culoare, care are un aspect natural și poți să și accesorizezi zona cu plante cu multe frunze.

  • Privirea sus spre tavan

Un tavan luminos, vopsit într-o culoare îndrăzneață și veselă precum Bannana Split îți poate oferi energie din prima secundă în care ai pășit într-o încăpere sau chiar când ieși din ea. Păstrează acel sentiment de vacanță pe tot parcursului anului doar prin adăugarea unor covoare cu imprimeuri inspirate din modelele azteci și poți complete designul cu diverse accesorii, cum ar fi coșulețele din nuielușe împletite. Ca să ai totuși o zonă echilibrată din punct de vedere cromatic, pereții ar trebui vopsiți în nuanțe deschise.

Sfatul expertului: Nuanța veselă și aprinsă de care am discutat mai devreme pentru tavan se potrivește mai mult încăperilor cu tavanul înalt și foarte luminate. Dacă locuința ta, mai ales holul, are tavanul jos, alege mai degrabă ca nuanță ceva mai rece, ca de exemplu Chic Shadow.

  • Efectul nuanței violet

Dacă esti o persoană îndrăzneață, poți opta liniștită pentru o culoare mai dramatică care să lase o impresie puternică atunci când intri în casă. O alegere spre care te poți îndrepta este nuanța de violet care dă un aer somptuos holului.

Sfatul expertului: Poți să creezi iluzia de mai mult spațiu dacă vopsești pereții holului într-o nuanță diferită de restul spațiului spre care duce respectivul hol.

  • Schema celor 2 tonuri

Una dintre cele mai simple metode de a oferi personalitate pereților este să folosești 2 nuanțe diferite de vopsea. Poți chiar să intensifici culoarea sau aspectul tavanului dacă în jumătatea superioară a peretelui folosești nuanța mai deschisă la culoare.

Sfatul expertului: Cauți o combinație interesantă de culori? O strategie pe care te poți baza fără să dai greș este să alegi 2 nuanțe din aceeși familie de culori.

  • Fii mereu cu un pas înainte

Dă-i holului tău un plus de culoare. Trasează într-o nuanță veselă și vibrantă o dungă pe perete pe toată lungimea scărilor. E un truc simplu prin care obții ceva diferit și e și o alegere îndrăzneață.

You Might Also Like

Leave Comments