feb..13

6 idei de amenajare pentru camera copilului

Ne-am gândit la câteva idei pentru camera copilului tău care vor face ca somnul de prânz să fie atrăgător și foarte îmbietor. În această cameră nu își va petrece timpul doar copilul, ci și tu, așa că asigură-te atunci cand decorezi că rezultatul va fi pe placul amândurora.

Mai jos vei găsi câteva idei care nouă ne plac foarte mult și care te pot ajuta să decorezi camera copilului astfel încât sosirea noului membru acasă să fie cât se poate de primitoare.

  • Un stil boem și dulce

Pentru o notă contemporană la clasicul roz, poți să folosești alte nuanțe armonioase cum ar fi Bush Pie, Caribbean Dawn 3 și Lavender Quartz, pictate separat pe fiecare perete.

Sfatul expertului: În timp ce pereții colorați în nuanțele de mai sus se îmbină plăcut, completează camera cu mobilier de lemn în nuanțe cât mai naturale ca să amplifici aspectul stilului contemporan.

  • Folosește într-un mod creativ dungile

Camera copilului ar trebui să fie liniștitoare și calmantă. Aici intră în scenă tonurile calde de verde pal precum Willow Tree sau tonurile de gri cald, cum este Crispy Crumble. Dacă optezi pentru pereți pentru o bază neutră albă, ca Jasmine White atunci ai posibilitatea să te joci puțin cu mici cantități de vopsea în nuanțe deschise. Un exemplu – poți să vopsești un raft în nuanța Vanilla Sundae.

Sfatul expertului: Când ajungi la partea de accesorizare a camerei copilului, nu uita să pui în cameră și țesături moi cu care copilul se poate juca – o pătură pufoasă sau, de ce nu, o blăniță așezată pe un scaun. În felul ăsta nu doar camera va arăta bine, dar îi vei stimula și simțurile celui mic.

  • Două boabe într-o păstaie

Uneori poate fi o provocare atunci când familia se mărește cu încă un membru, mai ales dacă locuința este una mai mică. Soluția la îndemână este, bineînțeles, o cameră împărțită la doi. Dar avem vești bune – e mult mai simplu decât îți imaginezi să găsești combinația de culori care să se potrivească atât unui nou-născut, cât și fratelui mai mare. O cameră albastră în dungi este o soluție perfectă și se potrivește de minune ambelor vârste.

Sfatul expertului: Pentru a păstra totuși un echilibru în dormitorul comun al fraților, poți folosi așternuturi asortate pentru ambele paturi.

  • Pătuțul bebelușului

Dacă pătuțul bebelușului tău va fi în camera ta (fie din lipsă de spațiu, fie pentru că vrei să fii cât mai aproape de el), o modalitate potrivită prin care atât părinții, cât și copilul pot dispune de spațiu personal, este vopsirea camerei pe zone. Folosirea unei nuanțe calme precum Chic Shadow pentru a vopsi zona în care va sta pătuțul copilului poate împărți mental spațiul dormitorului. Așa obții, măcar la nivel de iluzie optică, puțin loc pentru propria ta liniște.

Sfatul expertului: O altă modalitate prin care îți poți mări spațiul personal este să adăugi o perdea care să despartă colțul bebelușului de restul camerei. Un alt bonus pentru utilizarea perdelelelor este faptul că acestea au capacitatea să absoarbă zgomotul, lucru ideal atunci când mergi prin cameră, iar copilul doarme!

  • Albastru cald

Dacă ești mai traditional și îți dorești clasicul albastru pentru camera copilului (ceea ce nu-i greșit, albastrul fiind considerat culoarea relaxării, a seninătății), poți să intervii puțin cu câteva nuanțe complementare albastrului cum ar fi verde senin, deschis la culoare – Willow Tree, ori un gri deschis, precum Polished Pebble.

Sfatul expertului: Folosește nuanțe diferite pe pereții adiacenți pentru un aspect contemporan care nu se va demoda pe măsură ce copilul crește.

  • Nuanțe pastelate

Combină Bitter Chocolate 5, Blue Seduction 5 și Sea Urchin 4 și obții o schemă înviorătoare de culori care este potrivită atât pentru fetițe, cât și pentru băieți. Folosește aceste tonuri pastelate și realizează un perete în dungi verticale. Acest mic artificiu va stimula simțurile celor mici.

Sfatul expertului: Aceste dungi sunt ușor de făcut – ai nevoie doar de bandă de mascare, ceva cu care să măsori, cretă și fir de plumb. Urmărește acest video ca să observi mai bine ce pași ar trebui să urmezi ca să realizezi dungile perfecte.

You Might Also Like

Leave Comments