feb..13

6 idei care să te inspire să decorezi locului în care iei masa

Fie că îți dorești o reîmprospătare rapidă sau o renovare completă, ți-am pregătit 6 idei de unde îți poți inspira spațiul de cinat.

  • Stilul care se pliază pe starea de spirit

Unul dintre cele mai importante trenduri ale anului este decorarea camerelor în culori închise. Acest setting din trendul nostru Dark&Light se bazează pe culori puternic saturate care includ Bitter Chocolate și Saphore Springs1, cu accente metalice pentru un aspect opulent, care parcă te duc cu gândul la operele marilor pictori olandezi.

  • Minimalist

Veșnic elegantă, combinația de alb-negru este o variantă deloc riscantă pe care poți să o alegi dacă vrei să mergi pe calea sigură. În plus, această combinație de nuanțe te ajută să accesorizezi și să-ți amenajezi spațiul cum vrei, în funcție de starea ta de spirit. O tablă neagră pe care poți nota diverse informații, de ce nu, chiar citate inspiraționale alături de câteva scaune conferă instant încăperii aspectul unui atelier de artist. Completează imaginea de ansamblu cu un iluminat corespunzător și gata, ai obținut o veritabilă operă de artă în care te vei simți foarte bine. Și dacă după cină tu și prietenii tăi aveți chef să jucați ceva, ai nevoie doar de cretă și deja ai găsit încă o întrebuințare pentru tabla de pe perete.

  • Îmbinarea reușită dintre stilul vechi cu cel modern

Dacă ai un spațiu pe care l-ai decorat cu elemente din stilul vechi, îi poți da foarte ușor un aspect contemporan dacă abordezi lucrurile corect și creativ. De exemplu, gândește-te la o cameră elegantă, acesorizată cu obiecte de mobilier inspirate din stilul vechi. Poți schimba imediat registrul dacă vopsești un perete într-o nuanță de albastru în tendințe, adaugi obiecte de iluminat statement, iar pe ici, pe colo, pui mici obiecte de mobilier modern – deja în camera respectivă va fi cu totul altă atmosferă.

  • Stilul Scandi

Dacă alăturăm ca elemente lemn deschis la culoare, un stil minimalist și o paletă armonioasă de materiale cât mai naturale putem obține doar un singur lucru – stilul scandinav, desigur. Adu în casa ta un strop din acest stil (inspiră-te din stilul Hygge = confortabil) și încearcă să adopți filozofia less-is-more (mai puțin/simplu e mai bine) prin culori neutre, materiale textile confortabile și nu uita de lumânări. Apoi, tot ce îți rămâne de făcut este să-ți strângi toată familia în jurul mesei și să va bucurați de ospăț.

  • Stilul elegant

Te poți răsfăța într-un decor de restaurant la tine acasă dacă alegi o paletă de culori calde și sofisticate, în nuanțe de portocală și de mocha, cum ar fi Bitter Chocolate 4 și Gipsy Bloom 2. Pentru evidențierea detaliilor, folosește materiale luxoase – poți să îmbraci scaunele în piele și să folosești fețe de masă fine, de exemplu. Curând vei descoperi că preferi să mănânci mai mult acasă, decât să mai ieși în oraș la restaurant.

  • Tonuri de gri

Tonice și limpezi, Nuanțele Deep Fosil și Egyptian Cotton folosite în spațiul unde cinați luminează încăperea. Dacă adaugi combinației și nuanța Pretty Peacock și redecorezi scaunele cu puțină vopsea într-o nuanță complementară obții o atmosferă tonică care exprimă curățenie și ordine. Deci cine a spus că griul este plictisitor?

You Might Also Like

Leave Comments