feb..13

4 trucuri de design pe care ar trebui să le știe cei care cumpără pentru prima oară elemente de design interior

Sfaturi inteligente de design care te vor ajuta să-ți decorezi prima casă.

Abia ai cumpărat prima casă – felicitări! Odată ce termini cu haosul mutatului, îți poți îndrepta gândul către problema cea mai importantă, aceea de a o face să fie a ta. Aceasta este partea distractivă. Dar poate fi și descurajatoare dacă nu știi de unde să începi – să nu mai menționăm și scumpă, după toate taxele de care te-ai ocupat în ultimele săptămâni.
Dar nu te îngrijora – aici te ajutăm noi. Citește mai departe 4 sfaturi care te vor auta să începi decorarea unei case practice și primitoare.

  1. Începe cu vopseaua albă

”Întotdeauna am sfătuit ca atunci când te muți într-o casă nouă să începi prin a vopsi totul în alb. Culoarea o poți introduce apoi treptat, pe măsură ce începi să-ți dai seama cum vei utiliza diferitele spații, cum se schimbă lumina și în care cameră petreci cel mai mult timp – mai ales în anumite momente ale zilei”, sfătuiește Rebecca Williamson, Dulux Senior Colour, Design și Content Manager. Ia-ți timpul necesar pentru a te informa care culori se vor potrivi cel mai bine casei tale.

  1. Înfățișarea e importantă

Strângi bani pentru bucătăria mult dorită, dar nu mai poți aștepta atât de mult? Poți între timp să apelezi la mici artificii, cum ar fi schimbarea mânerelor dulapurilor, sertarelor și ușilor de dulap – vei fi surprins plăcut de ce diferență poate face acest simplu truct aspectului general al spațiului. Găsești ce ai nevoie în magazinele de home&deco pe mai multe culori sau modele. De asemenea, poți vopsi oricând și fața dulapurilor.

  1. Nu sări peste organizare și planificare

Știm că poate fi puțin dificil să-ți imaginezi cum va arăta o nouă piesă de mobilier în casa ta, dar e esențial ca măcar să faci măsurătorile corect înainte să comanzi produsul. Așa eviți să fii dezamăgit de faptul că, de exemplu, nici măcar nu intră canapeaua pe ușă. Odată ce ai găsit mobila perfectă care îți place și pe care ți-o doreai foarte mult, fă măsurătorile corect. Măsoară spațiul în care vei pune canapeaua ca să poți să-i găsești cel mai potrivit loc în cameră – te poți folosi de ziare vechi sau bandă adezivă ca să trasezi pe podea forma canapelei. Apoi plimbă-te prin cameră să vezi dacă amplasarea nu împiedică fluiditatea și trecerea dintr-o zonă în alta. În plus, nu uita să măsori și ușa sau să stabilești de la început pe unde vei aduce canapeaua în încăpere.

  1. Cucerește podeaua

Dacă ai primit în dar de casă nouă un covor pe care bunica l-a păstrat pentru tine, mai mult ca sigur că nu îl vei folosi dacă stilul casei tale nu se va potrivi cu el. În timp ce te gândești la opțiuni și scheme de culori care să se potrivească cu restul designului, ia în considerare că vei avea nevoie de ceva moale și pufos pe care să calci, așa că investește într-un covor mare. Într-un final, tu decizi dacă vei alege parchetul simplu sau vei folosi și un covor. Avantajul covorului este că te poate ajuta să reinventezi spațiul atunci când simți nevoia de schimbare.

You Might Also Like

Leave Comments